top of page

NEUROREHABILITACIJA

Klinika na ovoj lokaciji je trenutno zatvorena zbog tehnickih problema i preseljenja. Za više informacija 

Neurorehabilitacija je složen medicinski proces koji ima za cilj da pomogne u oporavku od povrede nervnog sistema i da minimizira i/ili nadoknadi sve funkcionalne promene koje su rezultat toga. Tokom poslednje decenije, uz pomoć nauke i tehnologije, bolje smo upoznati sa ljudskim mozgom i njegovom funkcijom nego ikada ranije. Razvoj tehnika 
neuroimadžinga uveliko je poboljšao obim i ishod neurorehabilitacije. Sada naučnici koriste tehnologiju sa neurorehabilitacijom kako bi pružili vrhunska poboljšanja terapija za pacijente sa problemima nervnog sistema. Konkretno, upotreba robotike u neurorehabilitaciji postaje sve češća.


Simulacije virtuelne stvarnosti i video igrice pružaju pacijentima interaktivan način da istraže i ponovo nauče različite aspekte svog života i okruženja dok se posmatraju u okviru bezbednosti terapeuta i lekara koji leče. Ovi uređaji i simulacije, zajedno sa drugom robotskom tehnologijom, nude pacijentima koji su upravo imali moždani udar, druge povrede mozga ili kičmene moždine mogućnost treninga i fizikalne terapije mnogo ranije nego što bi inače bilo moguće, čime se skraćuje period oporavka. Fokusirajući se na sve aspekte funkcionalne nezavisnosti i dobrobiti osobe, neurorehabilitacija nudi niz terapija od lekova, fizioterapije, terapije govora i gutanja, psiholoških terapija, radnih terapija, podučavanja ili preobuke pacijenata o veštinama mobilnosti, komunikacijskim procesima, i druge aspekte svakodnevne rutine te osobe.
Neurorehabilitacija takođe pruža fokus na ishranu, psihološke i kreativne delove oporavka osobe.


Mnogi programi neurorehabilitacije, bilo da se nude u bolnicama ili u privatnim, specijalizovanim klinikama, imaju širok spektar specijalista u mnogim različitim oblastima kako bi pružili najzaokruženiji tretman pacijenata. Ovi tretmani, tokom
određenog vremenskog perioda, a često i tokom života osobe, omogućavaju toj osobi i porodici te osobe da žive najnormalnijim mogućim, nezavisnim životom.

 

Neurorehabilitacija je kulminacija mnogih različitih oblasti kako bi se pružila najbolja nega i obrazovanje za pacijente sa povredama ili bolestima koje utiču na njihov nervni sistem. Neurološka fizioterapija podrazumeva rehabilitaciju osoba sa neurološkim stanjima. Neurološka stanja su problemi sa mozgom, kičmenom moždinom ili perifernim nervima. Ljudi sa neurološkim stanjima mogu imati poteškoća sa svojim fizičkim funkcijama, uključujući pokretljivost, snagu mišića, opseg pokreta i ravnotežu. Neurološka fizioterapija je vrsta rehabilitacije koja nudi pregled i lečenje fizičkih problema uzrokovanih neurološkim stanjem pojedinca. Mi, u Drugom koraku lečimo pacijente sa mnogim različitim neurološkim stanjima uključujući moždani udar, multiplu sklerozu i Parkinsonovu bolest.


Neurološka fizioterapija ima za cilj povećanje kvaliteta života osoba sa neurološkim stanjima putem fizičkih sredstava. Svaka osoba sa neurološkim stanjem se manifestuje drugačije. Lečenje će biti usmereno na vaše stanje i simptome.

Neurološka fizioterapija treba da počne što je pre moguće nakon povrede radi što boljeg oporavka. Drugi korak koristi kombinaciju različitih principa neurološke fizioterapije kako bi pružio najkorisniji tretman za naše pacijente. Pristup koji se koristi varira u zavisnosti od pojedinca, njegovih simptoma i ciljeva. Ovo nam omogućava da maksimalno iskoristimo
potencijal naših pacijenata. Neurološku rehabilitaciju najbolje pruža tim lekara I fizioterapeuta. U Drugom koraku
naši lekari I fizioterapeuti imaju iskustva u lečenju pacijenata sa neurološkim stanjima. Fizioterapijski tretman će se razlikovati u zavisnosti od vašeg stanja. Tretman će biti specifičan za vas i fokusiraće se na vaše potrebe. Fizioterapijski tretman će povećati vašu sposobnost za obavljanje svakodnevnih zadataka i promovisati funkcionalne aktivnosti koje najviše cenite.

 

Tretman može uključivati istezanje, jačanje, učenje kako da održavate ravnotežu i hodanje bez obzira na vaše stanje. Naši motivisani fizioterapeuti u Drugom koraku će vam pomoći da ostvarite svoj maksimalni potencijal, svoju nezavisnost i optimizujete kvalitet vašeg života. Inicijalna procena će identifikovati sve probleme izazvane vašim neurološkim stanjem i plan lečenja će biti razvijen u skladu sa vašim potrebama. Razviće se strukturirani rehabilitacioni program uključujući kratkoročne i dugoročne ciljeve lečenja koji će biti postavljeni između vas i našeg tima.

Lokomat.jpg
Prokin.png

Tecno Body Prokin

Postural bench.jpg

Postural Bench

drgugiKorak3.jpg

Hidroblok

Walker view.png

Walker view

Alter G 2.JPG

Alter G

kinezi.jpg

Kineziterapija

D Wall.png

D Wall

Hill DT.jpg

Hill DT

Sensopro rehabilitacija.png

Sensopro

bottom of page